stomen

Salade van rode paprika, paling en andijvie met gezouten brood

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 225°C.

Snijd de steel met aanzet van de paprika, verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in dunne ringen.

Snijd de ui in dunne schijven, duw de ringen los.

Snijd de palingfilets in mooie stukjes.

Verwijder steel en zaadlijsten van het pepertje, snipper het vruchtvlees

Snijd de andijvie in smalle repen.

Bereiding:
Meng de paprika, ui, palingfilet en pepersnippers met 4 eetlepels dressing en het sap van de roze grapefruit en laat het 10 minuten intrekken.

Maak het brood met water vochtig en bestrooi het rijkelijk met zout. Leg het brood in de voorverwarmde oven en bak het in 5-6 minuten knapperig.

Schep de andijvie om met 2 eetlepels honing-mosterddressing en verdeel het over het midden van twee borden. Schep de palingsalade er om heen. Maal er wat zout en peper over.

Snijd het warme brood in punten of repen en serveer het bij de salade.