stomen

Salade van reepjes geroosterde aubergine, bonen en rucola bij biefstuk met patat

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Snijd de aubergine in de lengte in 3/4 cm dikke plakken, snijd de plakken in 2 cm brede repen. Droog ze zoals hierboven wordt beschreven.

Verwarm de frituurpan voor op 180°C.
Breng in een waterkoker 3 dl water aan de kook.
Haal de sperziebonen af.
Halveer de kerstomaten.

Bereiding:
Leg de sperziebonen in een kookpan, schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de bonen beetgaar in 10 minuten. Spoel ze in een vergiet koud onder stromend koud water.

Bak de Vlaamse frieten goudbruin in het hete frituurvet volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een roosterpan droog voor. Rooster hierin de repen aubergine aan beide kanten 2 minuten, zodat ze mooie bruine streepjes krijgen. Leg ze op keukenpapier.

Kwast de biefstukken in met wat olie en rooster ze in de hete roosterpan aan beide kanten 3-4 minuten (of langer, wanneer ze meer doorbakken moeten zijn).

Meng de rucola met de auberginerepen, sperziebonen, tomaten en vinaigrette en verdeel dit over twee borden. Leg de biefstuk erbij. Serveer de Vlaamse frieten erbij. Met, naar keuze, een lekkere mayonaise en bijvoorbeeld ketchup.