Salade van postelein
Receptinformatie
Verwijder de worteltjes en was en droog de postelein zorgvuldig. Laat de postelein goed uitlekken en snijd hem zo nodig in kleinere stukjes. Verdeel de groente over vier bordjes.
Maak de prei schoon, snijd deze in hele smalle reepjes. Schil de appel en snijd deze in smalle luciferreepjes. Wrijf de champignons schoon met keukenpapier of met een champignonborsteltje en halveer ze of snijd ze in plakjes.
Breng het (verse) sinaasappelsap met de honing aan de kook en laat dit tot de helft van het volume inkoken. Schenk het sap door een zeef en voeg er twee eetlepels olijfolie aan toe. Houd de saus warm.
Meng de prei met de appel en champignons en breng dit op smaak met de overige olijfolie, peper, zout en het citroensap.
Druppel de warme sinaasappelsaus erover heen. Verdeel de gemengde salade over de bordjes met postelein en saus en schik de sinaasappelpartjes (zonder witte vliesjes) eromheen.
Garneer net de dragon.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.