stomen

Salade van postelein

Receptinformatie

Bijgerecht
20-30 min

Verwijder de worteltjes en was en droog de postelein zorgvuldig. Laat de postelein goed uitlekken en snijd hem zo nodig in kleinere stukjes. Verdeel de groente over vier bordjes.

Maak de prei schoon, snijd deze in hele smalle reepjes. Schil de appel en snijd deze in smalle luciferreepjes. Wrijf de champignons schoon met keukenpapier of met een champignonborsteltje en halveer ze of snijd ze in plakjes.

Breng het (verse) sinaasappelsap met de honing aan de kook en laat dit tot de helft van het volume inkoken. Schenk het sap door een zeef en voeg er twee eetlepels olijfolie aan toe. Houd de saus warm.

Meng de prei met de appel en champignons en breng dit op smaak met de overige olijfolie, peper, zout en het citroensap.

Druppel de warme sinaasappelsaus erover heen. Verdeel de gemengde salade over de bordjes met postelein en saus en schik de sinaasappelpartjes (zonder witte vliesjes) eromheen.

Garneer net de dragon.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge