stomen

Salade van peultjes, sugarsnaps en gebakken aardappels met gegrilde tonijn

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Haal de peultjes en sugarsnaps af.
Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
Halveer de kerstomaatjes.
Snijd het bosuitje in dunne ringen.
Boen de aardappels schoon.
Pluk de tijmblaadjes af.
Kwast de tonijnsteaks dun in met balsamicodressing.
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Bereiding:
Zet de aardappels op met 2 dl water, breng het water snel aan de kook en kook de aardappels 10 minuten voor. Giet ze af, snijd ze in vieren. Verhit in een wok de olie en bak hierin, onder regelmatig omscheppen, de aardappels goudbruin en gaar in 10-15 minuten. Schep de tijmblaadjes op het laatst er bij. Laat de aardappels afkoelen.

Leg de peultjes en sugarsnaps in een kookpan, schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de peulen 5 minuten. Stort de groente in een vergiet en spoel ze koud onder stromend koud water.

Verwarm de grill (ovengrill, tafelgrill of barbecue) voor. Rooster de tonijnsteaks aan beide kanten 3 minuten.

Meng in een kom de groente met de gebakken aardappels en de rest van de dressing.

Serveer de salade met de geroosterde tonijnsteaks. Voeg aan tafel naar smaak zout en peper toe.