stomen

Salade van paprika's met linzen en champignons

Receptinformatie

Hoofdgerecht
40-50 min

Rooster de paprika’s boven de gasvlam of onder de grill totdat de schil begint te blakeren en gemakkelijk loslaat. (Door het roosteren komt de heerlijke zoete smaak van deze vruchtgroente goed tot zijn recht). Laat de geroosterde paprika’s in een plastic zak afkoelen (hierdoor pellen ze makkelijker) en trek de velletjes eraf met een scherp mesje. Verwijder zaad en zaadlijsten en snijdt de paprika’s in reepjes. Was de linzen en leg ze in de pan met de in plakken gesneden wortel, de ui met de kruidnagels en het bouquet garni. Voeg zoveel koud water toe tot ze onderstaan en breng de inhoud van de pan aan de kook. Kook de linzen in 10-15 minuten gaar. De linzen moeten beetgaar blijven. Breng de warme linzen op smaak met 2 eetlepels van de olijfolie, het citroensap, de oregano, peper en zout. Bak, terwijl de linzen koken, de schoongeborstelde, gehalveerde of in vieren gesneden champignons 3-4 minuten in 2 eetlepes olijfolie. Voeg de reepjes paprika’s en de champignons toe aan de linzen. Garneer de salade met een takje oregano.

Variatie; Vervang de oregano door peterselie of bieslook.