stomen

Salade van Paarse Asperges met Serranoham

Receptinformatie

Voorgerecht
20-30 min

1. Roer in een kom de olijfolie, balsamico-azijn, mosterd, honing, zout en peper tot een dressing. Plet een teentje knoflook en laat de knoflook in de dressing trekken.

2. Verhit intussen een droge koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de plakken Serranoham met 2 tegelijk krokant uit. Laat de Serranoham op keukenpapier uitlekken.

3. Was en droog de lollo Bionda sla en scheur de bladeren in kleine stukken. Verwijder van de onderzijde van de asperges een stukje en snijd de asperge in schuine stukken van ca. 7 cm. Schil de avocado, halveer de vrucht en verwijder de pit. Snijd het avocadovruchtvlees in blokjes. Verwijder het teentje knoflook uit de dressing en schep 1-2 eetlepels dressing over de avocado om verkleuring te voorkomen.

4. Verdeel de lollo bionda, blokjes avocado, stukjes paarse asperges en overige dressing over 4 borden. Breek de Serranoham in stukken en verdeel deze over de salade.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!