stomen

Salade van Opperdoezer Ronde, groene asperges en zalm

Receptinformatie

Lunchgerecht
30-40 min

Borstel de Opperdoezer Ronde onder koud stromend water met een (aardappel)borsteltje schoon en kook ze in de schil (wat er nog aan zit na het borstelen) net gaar in ruim kokend water met zout ( circa 20 minuten, afhankelijk van de grootte). Laat de aardappelen iets afkoelen en pel ze zo warm mogelijk

Snijd ze in de lengte in parten en schenk de kokende bouillon eroverheen. Laat, afgedekt, een uur marineren.

Schil het onderste stukje van de asperges, halveer dikke exemplaren in de lengte en snijd ze in schuine stukjes van 3-4 cm. Kook of stoom de asperges bijtgaar.

Klop een dressing van de ingrediënten en schenk deze over de nog warme asperges. Laat, afgedekt, een uur marineren.

Schep de aardappelen en asperges voorzichtig door elkaar.

Leg de gewassen en gedroogde rucola of waterkers op een schaal of op 4 bordjes en verdeel de salade eroverheen. Verdeel de gerookte zalm over de salade en garneer met de pompoenpitten en fijngeknipte dille.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!