Salade van Opperdoezer Ronde, groene asperges en zalm
Receptinformatie
Borstel de Opperdoezer Ronde onder koud stromend water met een (aardappel)borsteltje schoon en kook ze in de schil (wat er nog aan zit na het borstelen) net gaar in ruim kokend water met zout ( circa 20 minuten, afhankelijk van de grootte). Laat de aardappelen iets afkoelen en pel ze zo warm mogelijk
Snijd ze in de lengte in parten en schenk de kokende bouillon eroverheen. Laat, afgedekt, een uur marineren.
Schil het onderste stukje van de asperges, halveer dikke exemplaren in de lengte en snijd ze in schuine stukjes van 3-4 cm. Kook of stoom de asperges bijtgaar.
Klop een dressing van de ingrediënten en schenk deze over de nog warme asperges. Laat, afgedekt, een uur marineren.
Schep de aardappelen en asperges voorzichtig door elkaar.
Leg de gewassen en gedroogde rucola of waterkers op een schaal of op 4 bordjes en verdeel de salade eroverheen. Verdeel de gerookte zalm over de salade en garneer met de pompoenpitten en fijngeknipte dille.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.