stomen

Salade van minimaïs, mango en bonen

Receptinformatie

Bijgerecht
20-30 min

Blancheer de minimaïs in ruim kokend water met zout 2-4 minuten. Giet ze af en spoel ze af met koud stromend water. Laat de minimaïs goed uitlekken. Laat de twee soorten bonen uitlekken. Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Halveer de mango overlangs. Doe dit door het vruchtvlees aan weerszijden van de pit los te snijden. Snijd het vruchvlees van de vruchthelften kruislings in en zorg dat de onderlinge afstand van de diagonale insnijdingen telkens een halve cm is. Druk het vruchtvlees omhoog door de mango van onderen met de vingertoppen van beide handen in te drukken waardoor de vrucht bol komt te staan. Het vruchtvlees is nu vrij en verdeeld in blokjes, die gemakkelijk kunnen worden losgesneden van de dikke schil

Doe, voor de dressing, de gepelde teentjes knoflook in de foodprocessor en maak ze fijn. Voeg het limoensap toe met de schoongemaakte peper en zet de foodprocessor weer aan. Voeg de overige ingrediënten toe en meng nogmaals tot een homogene massa is ontstaan.

Meng alle ingrediënten voor de salade met de dressing.

Serveer er warme tortilla’s bij.

Variaties; Voeg een ananas in stukjes toe aan de salade.