stomen

Salade van lollo bionda met sinaasappelhoningdressing

Receptinformatie

Salade

Maak eerst de dressing. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil eraf met een zesteur ( citroentrekker ). Pers de sinaasappel uit en voeg het citroensap toe. Schil de andere twee sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snijd de vruchten in plakken. Vang het sap op en doe dit bij de rest van het citrussap. Pers eventueel het teentje knoflook boven het sap uit. Pel de sjalot, snipper deze fijn en voeg deze met de mosterd en honing toe aan het sap. Klop de olie erdoor en breng de dressing op smaak met zout, peper en sinaasappelrasp. Was en droog de lollo bionda. Pluk de bladeren kleiner. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekepan met anti aanbaklaag goudbruin en laat ze afkoelen. Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en de schil en snijd het vruchtvlees in schijfjes. Verdeel de lollo bionda over 4 bordjes en rangschik de plakjes sinaasappel en avocado op de sla. Lepel de dressing over de salade en bestrooi de zonnebloempitten eroverheen.