stomen

Salade van kruidig kalfsvlees en bleekselderij

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

. Was de stengels bleekselderij en snijd ze in zo dun mogelijk reepjes van circa 4 cm lengte. Leg ze tot verdere verwerking in een schaal met ijskoud water.
. Bestrooi de reepjes kalfsvlees met zout, peper en weinig bloem en bak het vlees om en om knapperig bruin in twee eetlepels hete olie. Bestrooi het vlees tijdens het bakken met het kerriepoeder. Neem het vlees uit de pan, laat het uitlekken op keukenpapier en houd het warm.
. Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Klop een dressing van het citroensap, de honing, het bieslook en rest van de olie. Schep de blokjes appel door de dressing, samen met de uitgelekte reepjes bleekselderij. Hak de noten grof. Was en droog de sla en de waterkers.
. Bekleed een slakom (of de borden) met de sla. Schep de bleekselderijsalade erin of erop en verdeel de gebakken kalfsreepjes over de salade. Garneer met een toef waterkers en strooi de noten er als laatste overheen.