stomen

Salade van geroosterde pastinaak

Receptinformatie

Voorgerecht
50-60 min

Extra nodig: een bakplaat en een grove rasp

1. Verwarm de oven voor op 225 °C (hetelucht 200 °C). Schil de pastinaak en snijd deze in 1 cm dikke plakken. Kook de plakjes pastinaak in een pan met water in 3-5 minuten beetgaar en laat de pastinaak uitlekken. Kneus het teentje knoflook.
2. Roer in een mengkom de olijfolie met knoflook, citroensap, tijm, zout en peper door elkaar. Schep de plakken pastinaak door het oliemengsel en verdeel de pastinaak over een bakplaat. Rooster de pastinaak in 15-25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep de plakken pastinaak tussentijds regelmatig om.
3. Verwijder de knoflook. Verdeel de geroosterde pastinaak over 4 borden en laat deze ca. 5 min. afkoelen.
4. Verdeel de rucola en walnoten over de borden met pastinaak en rasp er met een grove rasp Parmezaanse kaas over. Lekker met stokbrood.