Salade van geroosterde pastinaak
Receptinformatie
Extra nodig: een bakplaat en een grove rasp
1. Verwarm de oven voor op 225 °C (hetelucht 200 °C). Schil de pastinaak en snijd deze in 1 cm dikke plakken. Kook de plakjes pastinaak in een pan met water in 3-5 minuten beetgaar en laat de pastinaak uitlekken. Kneus het teentje knoflook.
2. Roer in een mengkom de olijfolie met knoflook, citroensap, tijm, zout en peper door elkaar. Schep de plakken pastinaak door het oliemengsel en verdeel de pastinaak over een bakplaat. Rooster de pastinaak in 15-25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep de plakken pastinaak tussentijds regelmatig om.
3. Verwijder de knoflook. Verdeel de geroosterde pastinaak over 4 borden en laat deze ca. 5 min. afkoelen.
4. Verdeel de rucola en walnoten over de borden met pastinaak en rasp er met een grove rasp Parmezaanse kaas over. Lekker met stokbrood.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.