Salade van gare kip met kumquats en kerriedressing
Receptinformatie
Haal de blaadjes van de little gem los. Stapel de grote blaadjes op elkaar en snijd ze in de lengte in 2 cm brede repen. Verwijder van het stukje paprika (en de rode peper) de zaadlijsten en het zaad. Snipper het vruchtvlees. Boen de kumquats schoon en snijd ze in flinterdunne plakjes. Wip eventueel met een scherp mesje de pitjes er uit. Pluk het kipvlees van het karkas en verdeel het in kleine stukjes. Hak de pistachenoten klein. Roer een saus van de kerriepasta met honing, limoensap en drinkyoghurt. Breng op smaak met zout, peper en eventueel nog wat extra kerriepasta.
Meng in een kom sla, paprika, peper, kumquats en kip. Verdeel dit over 4 borden. Druppel de saus er over heen. Bestrooi de borden met de gehakte pistachenoten.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.