stomen

Salade van gare kip met kumquats en kerriedressing

Receptinformatie

Pasta
Lunchgerecht
10-20 min

Haal de blaadjes van de little gem los. Stapel de grote blaadjes op elkaar en snijd ze in de lengte in 2 cm brede repen. Verwijder van het stukje paprika (en de rode peper) de zaadlijsten en het zaad. Snipper het vruchtvlees. Boen de kumquats schoon en snijd ze in flinterdunne plakjes. Wip eventueel met een scherp mesje de pitjes er uit. Pluk het kipvlees van het karkas en verdeel het in kleine stukjes. Hak de pistachenoten klein. Roer een saus van de kerriepasta met honing, limoensap en drinkyoghurt. Breng op smaak met zout, peper en eventueel nog wat extra kerriepasta.

Meng in een kom sla, paprika, peper, kumquats en kip. Verdeel dit over 4 borden. Druppel de saus er over heen. Bestrooi de borden met de gehakte pistachenoten.