Salade van cherrytomaten broccoli en bloemkool met labna balletjes of feta
Receptinformatie
Was de cherrytomaten en halveer ze zonodig. Maak de broccoli en bloemkool schoon en verdeel ze in heel kleine roosjes. Vindt u rauwe broccoli en bloemkool te hard, blancheer de groente dan 1-2 minuten in ruim kokend water. Of kook ze even voor in de magnetron in een kookzak of magnetronbestendige schaal met een eetlepel water, afgedekt, 1-2 minuten, circa 750 Watt. Snijdt de labna balletjes in plakjes in plakjes of de feta in blokjes. Meng de cherry-tomaten, broccoli- en bloemkoolroosjes met de labna balletjes of feta. Verdeel de salade over 2 borden of - heel mooi - 2 glazen coupes. Maak de vinaigrette door de ingrediënten goed te vermengen. Knip een paar blaadjes basilicum door de vinaigrette en bestrijk de salade met de vinaigrette. Garneer met zwarte olijven en basilicum.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.