stomen

Salade van cherrytomaten broccoli en bloemkool met labna balletjes of feta

Receptinformatie

Lunchgerecht
10-20 min

Was de cherrytomaten en halveer ze zonodig. Maak de broccoli en bloemkool schoon en verdeel ze in heel kleine roosjes. Vindt u rauwe broccoli en bloemkool te hard, blancheer de groente dan 1-2 minuten in ruim kokend water. Of kook ze even voor in de magnetron in een kookzak of magnetronbestendige schaal met een eetlepel water, afgedekt, 1-2 minuten, circa 750 Watt. Snijdt de labna balletjes in plakjes in plakjes of de feta in blokjes. Meng de cherry-tomaten, broccoli- en bloemkoolroosjes met de labna balletjes of feta. Verdeel de salade over 2 borden of - heel mooi - 2 glazen coupes. Maak de vinaigrette door de ingrediënten goed te vermengen. Knip een paar blaadjes basilicum door de vinaigrette en bestrijk de salade met de vinaigrette. Garneer met zwarte olijven en basilicum.