stomen

Salade van bloemkool en gebakken aardappels met ansjovis

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Boen de aardappels schoon en snijd ze in vieren. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de bieslook fijn. Was de ansjovisjes, verwijder de graten. Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.

Bereiding:
Rooster de paprika onder de grill, in een gasvlam of op de barbecue tot hij zwart is. Laat de paprika in een plastic zak 10 minuten rusten.

Verhit in een kleine wok of braadpan de olie en bak hierin onder regelmatig omscheppen de aardappels goudbruin en gaar in 18-20 minuten.

Schenk het kokende water in een kookpan en breng het opnieuw aan de kook. Voeg 1 eetlepel zout toe en blancheer hierin de bloemkool 4 minuten. Giet een deel van het kookwater in een eierpannetje. Spoel de bloemkool in een vergiet koud. Prik de eieren in, leg ze in het kookwater en kook ze in 8 minuten hard. Laat ze schrikken, pel ze en snijd ze in vieren.

Ontvel de paprika, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd de paprika in vierkante stukjes.

Meng paprika, bloemkool, warme gebakken aardappels en ansjovisfilets met de ceasar dressing. Verdeel de salade over twee borden. Leg langs de rand de stukken ei. Bestrooi de eieren met wat chili of paprikapoeder . Bestrooi de salade met bieslook.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge