stomen

Salade van bleekselderij met fetakaas en Turks brood

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.

Haal de bleekselderijstelen los, snijd een stukje van de onderkant. Snijd de stelen in stukken van 5-6 cm. Snijd de dikkere stukken overlangs doormidden, zodat ze dunnen worden.

Snijd de stoneleeks in smalle ringetjes.
Knip het peterseliegroen fijn.
Hak de pistachenoten grof.
Laat de feta uitlekken, vang de olie op.

Leg de bleekselderij (op de stukken met blad na) in een kookpan, schenk het kokende water erop en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de bleekselderij 2-3 minuten. Stort de groente in een vergiet en spoel het koud onder stromend koud water.

Meng in een kom geblancheerde en rauwe bleekselderij, stoneleeks, peterselie, noten en fetablokjes. Sprenkel er 3-4 eetlepels olie van de feta en het citroensap over, voeg naar smaak zout en peper toe en hussel de salade door elkaar. Snijd het brood in punten en geef dit bij de salade.