stomen

Salade met Paarse ridderzwammen en spekjes

Receptinformatie

Lunchgerecht
20-30 min

Extra: keukenpapier (of een borsteltje)

1. Maak de paddenstoelen met keukenpapier (of een borsteltje) schoon. Snijd indien nodig een klein stukje van de onderzijde van de steel. Snijd de grote paddenstoelen in plakken. Pel het sjalotje en snipper deze heel fijn. Pers het teentje knoflook. Maak de haricot verts schoon. Snijd het ontbijtspek in reepjes.
2. Kook de haricot verts in een pan met ruim kokend water en zout in ca. 4 minuten beetgaar.
3. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spekjes met de sjalot en knoflook in ca. 3-4 minuten goudbruin en knapperig. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze in ca. 4 minuten mee. Breng het paddenstoelen mengsel op smaak met zout en peper.
4. Schep in een kom de gemengde sla met de dressing door elkaar en verdeel de sla over 2 borden. Schep de haricot verts en warme paddenstoelen op de sla. Lekker met ovenwarme broodjes en roomboter.