stomen

Salade met makreel, carambola en rudjaksaus

Receptinformatie

Rijst
Lunchgerecht
10-20 min

Snijd de paksoybladeren in 1 cm brede repen en verdeel het groen over een platte schaal. Snijd het vruchtvlees van de paprika in smalle reepjes. Snijd de bosuitjes in smalle schuine ringen. Snijd de nashi-peer en appel (beide met schil) in blokjes. Snijd de carambola in 2 mm dikke halve plakjes. Meng het fruit met paprika en bosui en verdeel het mengsel over de paksoy. Haal het makreelvlees los in mooie stukjes en verdeel ze over de salade. Besprenkel de salade met de rudjak en laat de salade even doortrekken. Pluk de korianderblaadjes af. Hak de pinda’s wat kleiner. Bestrooi de salade vlak voor het serveren met het koriandergroen en pinda’s.

Serveertip: Serveer de salade met een timbaaltje van gele rijst (gekookt met kokosmelk) en Javaanse kroepoek.