stomen

Salade met granaatappelpitten en geroosterde kip

Receptinformatie

Salade
20-30 min

Verwarm de ovengrill voor of verwarm de oven voor op 240°C. Pluk de tijmblaadjes af. Rasp de citroenschil af en pers de vrucht uit. Meng de honing met 1 teen knoflook uit de pers, tijmblaadjes, 1 theelepel citroenrasp en 1 eetlepel olie. Snijd de kipfilets tot halverwege 3 of 4 keer in Bestrijk de filets met het honingmengsel. Leg ze op de bakplaat van de oven. Schuif de bakplaat 15 cm onder de voorverwarmde grill of middenin de voorverwarmde oven. Rooster of bak de kipfilets in 15-18 minuten goudbruin en gaar, keer ze twee keer tussentijds.

Houd 4 mooie slabladeren apart. Snijd de rest in repen. Halveer de ui en snijd de helften in flinterdunne plakken, duw de laagjes los. Halveer de paprika, verwijder zaad en lijsten en snijd het vruchtvlees in smalle repen. Knip het muntblad fijn. Halveer de granaatappel en schep de pitten uit de vrucht. Roer een dressing van 1 teen knoflook uit de pers, 2 eetlepels citroensap, de rest van de olijfolie en zout en peper naar smaak. Meng de dressing door de sla met uien en paprika. Leg op elk bord een achtergehouden slablad. Verdeel de salade over de bladeren. Snijd de geroosterde kipfilets op de snijpunten helemaal door. Schik de plakjes filet op de salade. Bestrooi de salade met munt en granaatappelpitten.