stomen

Salade met gegrilde vleestomaat en kip

Receptinformatie

Lunchgerecht
20-30 min

1. Snijd elke vleestomaat in 3 dikke plakken. Was de veldsla in ruim koud water en maak de slablaadjes droog. Hak de koriander fijn
2. Roer in een kom het limoensap met 5 eetlepels olie, suiker, zout en peper tot een dressing. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vluchtvlees in blokjes. Besprenkel de blokjes avocado met 1 eetlepel dressing om verkleuring te voorkomen.
3. Snijd de kipfilet in schuine dunne plakken en kruid deze met chilipoeder, zout en peper. Verhit de grillpan voor, bestrijk de plakken tomaat met de helft van de overige olie. Grill de plakken tomaat in 3-5 minuten goudbruin. Bestrooi de gegrilde tomaten met zout en peper. Bestrijk de kipfilet met de overige olie en grill de kip in ca. 5 minuten rondom goudbruin en gaar.
4. Verdeel de sla, maïskorrels, tomaat, kip en koriander over vier borden en sprenkel de dressing over de salade. Lekker met nachochips.