Salade met gegrilde vleestomaat en geitenkaas
Receptinformatie
1. Halveer de vleestomaten. Neem de blaadjes van de kropsla, was de slablaadjes, verwijder de harde nerven en maak de slablaadjes droog. Verwijder ca. 2 cm van de onderzijde van de asperges en snijd de asperges doormidden (of in stukken van ca. 7 cm). Neem de blaadjes van de takjes tijm.
2. Roer in een kom de witte wijnazijn met 5 eetlepels olijfolie, honing, mosterd, zout en peper tot een dressing.
3. Kook de asperges in ca. 6 minuten in een pan met ruim kokend water en zout beetgaar. Laat de asperges in een vergiet onder koud stromend water afkoelen. Verhit intussen de grillpan voor, bestrijk het snijvlak van de tomaten met de overige olie en grill de tomaten in 3-5 minuten op het snijvlak goudbruin. Bestrooi de gegrilde tomaten met tijmblaadjes, zout en peper.
4. Verdeel de sla, asperges, olijven en gegrilde tomaten over 4 borden. Sprenkel de dressing over de salade en verkruimel de geitenkaas erover. Lekker met stokbrood.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.