stomen

Salade met gebakken champignons en toast met cranberrypaté

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 225°C.
Snijd van de ciabatta 6 plakjes van 2-3 cm dikte af en leg ze op de bakplaat.
Halveer de ui, snijd de helften in flinterdunne halve ringen.

Bereiding:
Kwast de sneetjes brood dun in met olijfolie. Bak de sneetjes brood in de voorverwarmde oven goudbruin en knapperig in 12 minuten.

Verhit de rest van de olijfolie en notenolie in een kleine wok of braadpan. Roerbak hierin de plakjes champignons 5 minuten, tot ze vocht loslaten. Voeg de balsamicoazijn toe en laat het vocht verdampen. Knijp de knoflookteen boven de pan uit en schep het om. Neem de pan van het vuur. Schep de paddestoelen uit de pan op een dubbel laagje keukenpapier.

Meng de gemengde sla met gebakken paddestoelen, cranberry’s en dressing.

Bestrijk de geroosterde sneetjes ciabatta dik met paté.

Verdeel de salade over twee borden. Leg op elk 3 sneetjes met paté

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge