Salade Enckhuzer Lotus met roodlof
Receptinformatie
Snijd de appel, ui, augurk, beenham en gerookte kipfilet in fijne stukjes en meng het met de dressing aan tot een mooi geheel en zet het koud weg. Pluk de bladeren van het roodlof af en zet ze dakpansgewijs in de mok met de punt van het blad omhoog. Doe de vulling in de mok en vul deze tot de rand. Vouw de bladeren tegen elkaar en bind het geheel bij elkaar met een ‘touwtje’ van prei of bosui. Ongeveer een uur in de koelkast laten opstijven. Voor het serveren het geheel in het midden van een bord plaatsen. Knip het touwtje door en de bladeren vallen mooi uiteen als een bloem. Garneer het geheel met bijvoorbeeld een tomaat, komkommer of peterselie.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.