Sajur Lodeh
Receptinformatie
Zet 1,5 liter water op, voeg de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook. Alle groenten goed wassen en niet te fijn snijden, mag best wat grof.
• spruitjes schoonmaken
• bonen doppen en in drieën breken
• spitskoolbladeren in stukken scheuren
• bloemkool in roosjes snijden
• winterpeen eerst doormidden en dan in plakjes snijden
• ui snijden
Voeg alle groenten bij de bouillon en laat ze licht koken tot ze beetgaar zijn, let op de volgorde van gaartijd. Zet vervolgens het gas uit.
Bereiding
• kemiri, trassi en gula jawa fijnstampen in een vijzel (cobek)
• laos dun schillen, snij in 2 of 3 plakken
• de bumbu 3 minuten in olie fruiten
• sjalotjes en knoflook pellen en fijnsnijden
• in de olie meefruiten, met toevoeging van assem, goed omscheppen
• santen toevoegen
Goed omscheppen op laag vuur, het moet een mooie ‘saus’ worden, voeg naar smaak zout toe. Deze’ bumbu-saus’ nu bij de bouillon met groenten voegen als deze klaar is. Weer even opkoken, vuur uit. De sayur nu even laten staan.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.