stomen

Sajur Lodeh

Receptinformatie

Soep
Meer dan 60 min

Zet 1,5 liter water op, voeg de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook. Alle groenten goed wassen en niet te fijn snijden, mag best wat grof.

• spruitjes schoonmaken

• bonen doppen en in drieën breken

• spitskoolbladeren in stukken scheuren

• bloemkool in roosjes snijden

• winterpeen eerst doormidden en dan in plakjes snijden

• ui snijden

Voeg alle groenten bij de bouillon en laat ze licht koken tot ze beetgaar zijn, let op de volgorde van gaartijd. Zet vervolgens het gas uit.

Bereiding

• kemiri, trassi en gula jawa fijnstampen in een vijzel (cobek)

• laos dun schillen, snij in 2 of 3 plakken

• de bumbu 3 minuten in olie fruiten

• sjalotjes en knoflook pellen en fijnsnijden

• in de olie meefruiten, met toevoeging van assem, goed omscheppen

• santen toevoegen

Goed omscheppen op laag vuur, het moet een mooie ‘saus’ worden, voeg naar smaak zout toe. Deze’ bumbu-saus’ nu bij de bouillon met groenten voegen als deze klaar is. Weer even opkoken, vuur uit. De sayur nu even laten staan.