stomen

Sajoer van spitskool en tofu met rijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd de kool in ruitvormen van ongeveer 2 bij 2 cm.
Halveer de rode ui, snijd de helften in smalle partjes, duw de laagjes los.
Snipper de knoflookteen.
Halveer de peper, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
Snijd de tofu in blokjes.
Schenk voorzichtig de dunne, ietwat heldere, kokosmelk af en vang dit op in een kookpan.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst in een zeef kort uitlekken. Houd de rijst warm in de pan.

Verdun de heldere kokosmelk met 3 dl rijstkookwater. Breng het vocht aan de kook. Voeg de kool en uien, het salamblad en het groentebouillontablet toe en kook de sajoer 10 minuten. Voeg dan knoflook, peper, laos en tofublokjes toe en kook de sajoer op laag vuur weer 10 minuten. Roer de dikke santen erbij, verwijder de salam en laos. Warm de soep nog even door.

Schep wat rijst in wijde kommen of diepe borden. Schep de sajoer erop.