stomen

Rundertartaartjes met paprika in roomsaus

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Knoflook-aardappelpuree

Breng in een pan water met een beetje zout aan de kook. Pel de knoflook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels met de knoflook in de pan met water in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappels af, bewaar het kookvocht en stoom de aardappels droog. Pureer de aardappels met een pureestamper en maak smeuïg met een scheutje kookvocht.

Paprika in roomsaus

Pel en snipper de sjalot. Verhit de boter in een pan en fruit de sjalot samen met de komijn circa 2 minuten. Voeg de bloem toe en gaar circa 2 minuten.

Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd een gele paprika in kleine blokjes en de overige paprika’s in reepjes.

Voeg de room, een scheut water en de paprika’s toe en laat circa 5 minuten koken. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Pluk en hak de peterselie fijn en voeg de helft toe aan de paprika in roomsaus.

Rundertartaartjes

Verhit olie in een koekenpan en bak de tartaartjes om en om circa 4 minuten.

Serveren

Verdeel de knoflook-aardappelpuree en de tartaartjes over borden. Lepel royaal de paprika in roomsaus eroverheen. Strooi de resterende peterselie over het gerecht.