Rulgebakken tartaar met Thaise groentemix en rijstmie
Receptinformatie
Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd de koriander (blad en stelen) wat fijner.
Bereiding:
Los het bouillontablet op in 1 dl kokend water en laat het wat afkoelen. Meng dit met de oestersaus. Roer de maïzena los met 2 eetlepels koud water en roer dit bij het bouillonmengsel.
Bereid intussen de rijstmie of mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking met kokend water.
Verhit een wok droog voor, schenk de olie langs de rand erin. Schep het tartaar in de wok en roerbak het op hoog vuur rul en bruin in 4 minuten. Schep de groentemix erbij, knijp de knoflookteen boven de wok uit en roerbak 3 minuten.
Roer het maïzenamengsel goed door en schenk het bij het groente-gehaktmengsel in de wok. Breng het geheel op hoog vuur aan de kook en kook het 1 minuut door.
Schep van het vuur af de koriander erdoor.
Verdeel de rijstmie of mihoen over 2 diepe borden of wijde kommen en schep het groente-gehaktmengsel erop.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.