stomen

Roti met kerrie van kip, aardappels en sperziebonen

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken
Voorbereiden:Breng in een waterkoker 3 dl water aan de kook en schenk het in een pan. Kruis de tomaten bovenop in, leg ze in het kokende water, zodat het velletje openbarst. Bewaar het water. Ontvel de tomaten en snijd ze in kleine blokjes, verwijder zoveel mogelijk vocht en zaden. Haal de sperziebonen af en halveer ze. Snijd de paksoi in smalle repen. Snipper de ui.

 

Bereiden:Kook de eieren in 7 minuten nét hard, laat ze schrikken en pel ze.

 

Verhit de wok droog voor. Schenk de olie er straalsgewijs in. Roerbak de kipstukjes goudbruin. Schep de ui, tomaten, aardappels en het wit van de paksoi erbij en roerbak 5 minuten. Voeg de kerriepasta, knoflook uit de pers en het kokende water toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de sperziebonen en het groen van de paksoi toe en stoof het gerecht, afgedekt, nog 10 minuten.

 

Bak de roti of tortilla’s warm volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de eieren en schep ze op de schaal met kerrie. Serveer de roti erbij.