stomen

Roti met gehakt en tayerblad

Receptinformatie

Hoofdgerecht
Meer dan 60 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Roti:
Meng de bloem met bakpoeder, komijn en zout. Werk er 2 eetl. olie door en zoveel koud water tot het deeg pakt. Kneed het deeg goed door en laat het 1 uur rusten.

Gehakt:
Verwarm een hapjespan met anti aanbaklaag voor. Bak het gehakt rul, zonder vet. Voeg de ui en knoflook toe en laat ze op hoog vuur bruinbakken. Bak de gehaktkruiden en tomaten 5 minuten mee. Roer de sojasaus, laurier, peperkorrels en basterdsuiker er door, giet 1 dl water erbij en breng aan de kook. Leg de peper in zijn geheel bij het gehakt en laat het gerecht op laag vuur ca. 30 minuten sudderen, laat daarbij het meeste vocht verdampen.

Tayer:
Snijd de bladeren van de stelen, snijd de dikke nerf uit de bladeren. Rol de bladeren op, snijd ze in rolletjes van ca. 1 cm breed. Snijd de stelen in stukjes van ca. 2 cm. Smelt de boter in de koekepan. Bak de ui glazig, voeg de tayerstelen toe en bak ze ca. 3 minuten. Schep het tayerblad erdoor en laat in ca. 2 minuten slinken. Breng op smaak met zout en ( versgemalen ) peper.

Serveren:
Rol van het deeg 12 dunne ronde deeglapjes. Verdeel de tayer en het gehakt over 6 van de deeglapjes. Maak de randjes vochtig en bedek de vulling met de overige deeglapjes. Druk de vulling met de muis van uw hand plat en druk met een vork de randjes goed aan. Verwarm de koekepan voor, bestrijk de bodem met wat olie. Bak de roti aan weerskanten lichtbruin, zorg dat de randjes tijdens het bakken niet omkrullen.