stomen

Rösti van rode bietjes met bieslookroomkaas

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Schil de aardappels en rasp ze op de grove rasp in een kom.
Schil de rode bieten en raps ze bij de aardappels.
Snipper de ui zeer fijn.

Bereiding:
Gebruik een anti-aanbakkoekenpan van 20 cm doorsnee en bak hierin de rookspekreepjes zachtjes uit in 5 minuten. Schep de uisnippers erbij en roerbak 3 minuten. Schenk eventueel wat olie erbij en schep het aardappelbietenmengsel erbij. Roerbak het mengsel 3 minuten en voeg dan naar smaak wat zout en peper toe. Druk het dan aan met een spatel, zodat een koek ontstaat en bak deze op halfhoog vuur aan de onderkant bruin en alle bijna gaar in 10 minuten, temper het vuur als het te hard bakt. Keer de koek met behulp van een deksel, schenk wat olie in de koekenpan en bak de onderkant van de koek op halfhoog vuur eveneens in 5 minuten bruin. Snij de rösti in 4 punten. Bestrijk voor elk een punt lekker dik met bieslookroomkaas en schep op de andere twee wat appelcompote. Leg ze dakpansgewijs op twee borden.