stomen

Rosbief met paprikasaus, haricots verts en basmatirijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd de dunne rosbieflapjes in repen van 2,5 cm breedte (of koop ze zo: gourmetplakjes).
Hak iets meer dan 1 eetlepel pepertjes fijn.
Snipper de geroosterde paprika.
Leg een stuk aluminiumfolie klaar.

Bereiding:
Strooi de basmatirijst in een kookpan, schenk er 3-4 dl water op en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg desgewenst 1 theelepel zout toe en kook de rijst gaar in 10 minuten.

Bestrijk de biefstukreepjes met de fijngehakte pepertjes en druk ze goed in het vlees.

Leg de sperziebonen in een kookpan, schenk er 3-4 dl water op en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de sperziebonen in 6 minuten nét gaar.

Verhit een wok of braadpan droog voor. Schenk langs de rand de olie in de pan en bak de biefstukreepjes op hoog vuur in 2-3 minuten bruin aan beide kanten. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm in het stuk aluminiumfolie.

Temper het vuur. Schep de tomatenpuree en paprika in de pan en roerbak 2 minuten. Schenk de Madera en 1 dl kokend water erbij en breng de jus aan de kook. Schenk het paprikamengsel boven een steelpan door een zeef. Wrijf wat in de zeef achterblijft fijn en roer het bij de saus. Schep de biefreepjes erbij en breng het op hoog vuur aan de kook. Breng de saus op smaak met zout.

Stort de rijst in een zeef en laat de rijst kort uitlekken.

Giet de sperziebonen af en laat de boter bij de sperziebonen smelten.

Strooi de achtergehouden pepertjes over de saus.