Roomrijst met warme saus van limequats en citroenmelisse
Receptinformatie
Snijd de limequats in plakjes en wip de pitjes er uit. Halveer de plakjes. Meng in een pan suiker en water, breng het al roerend aan de kook, zodat de suiker oplost. Kook de siroop 2 minuten flink door, zodat er grote bellen ontstaan. Roer de gembersiroop en de plakjes limequat bij de siroop, zet het vuur laag en stoof de saus zachtjes 10 minuten. Leg de citroenmelisseblaadjes op elkaar en snijd ze in reepjes. Roer ze op het laatst bij de saus. Verdeel de roomrijst over bekerglazen of coupes, schep de warme saus van limequats er op.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.