stomen

Roodlofschoteltje met gerookte ham en brie

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal dik in. Breng in een waterkoker 1liter water aan de kook.
Snijd de brie in 6 plakjes.
Halveer de roodlofstruikjes overlangs, snijd de wigvormige wortelaanzet weg.

Bereiding:
Leg de roodlofstruikjes in een kookpan, schenk het kokende water erop en breng het opnieuw aan de kook. Kook de witlofstruikjes 5 minuten. Stort ze in een vergiet en laat ze wat afkoelen.

Bestrijk de plakjes Coburgerham dun met mosterd en dik met honing. Leg op elk een half roodlofstruikje en wikkel de ham er om.

Schep de rest van de mosterd door de puree en schep de puree in de ovenschaal. Leg de lofrolletjes erop en leg op elk rolletje een plakje brie. Dek de schaal af (met een passend deksel of met een enkel stukje aluminiumfolie) en zet de schaal 15 minuten in de oven. Verwijder na 10 minuten het deksel of het aluminiumfolie.

Geef er voor de liefhebbers nog wat mosterd bij.