stomen

Romige witlofsoep met tostipuntjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Snipper het sjalotje.
Snijd 2 struikjes witlof in grove stukken. Snijd het derde struikje witlof in smalle reepjes.
Vul de fond aan met water tot 1 liter.

Bereiding:
Fruit het sjalotje in de olie glazig. Voeg de grofgesneden witlof toe, schep het nasivlees erbij en schenk de bouillon erbij. Breng de soep aan de kook en laat de soep zachtjes 20 minuten koken.

Pureer de soep met de staafmixer, roer de smalle witlofreepjes en de room erbij en breng de soep al roerend tot tegen de kook aan. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Beleg 3 sneetjes brood met ham en geraspte kaas, leg op beide een tweede sneetje brood en bak hiervan in een tosti-ijzer of grilltoaster een tosti. Halveer de tosti’s diagonaal elk in vier kleine puntjes en serveer deze bij de soep.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge