Romige witlofsoep met tostipuntjes
Receptinformatie
Voorbereiding:
Snipper het sjalotje.
Snijd 2 struikjes witlof in grove stukken. Snijd het derde struikje witlof in smalle reepjes.
Vul de fond aan met water tot 1 liter.
Bereiding:
Fruit het sjalotje in de olie glazig. Voeg de grofgesneden witlof toe, schep het nasivlees erbij en schenk de bouillon erbij. Breng de soep aan de kook en laat de soep zachtjes 20 minuten koken.
Pureer de soep met de staafmixer, roer de smalle witlofreepjes en de room erbij en breng de soep al roerend tot tegen de kook aan. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Beleg 3 sneetjes brood met ham en geraspte kaas, leg op beide een tweede sneetje brood en bak hiervan in een tosti-ijzer of grilltoaster een tosti. Halveer de tosti’s diagonaal elk in vier kleine puntjes en serveer deze bij de soep.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.