stomen

Romige witlof met biefstuk en aardappels

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Snijd van de onderkant van de witlofstruikjes een klein stukje af, maar laat de struikjes heel.
Pers de halve citroen uit.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Breng in een waterkoker 3 dl water aan de kook.

Bereiding:
Smelt de boter in een kleine braadpan, leg de witlofstruikjes erin, strooi de spekjes er over en dek de pan af. Laat de witlof op laag vuur 25 minuten stoven.

Leg de aardappels in een kookpan, strooi er eventueel wat zout naar smaak over, schenk het kokende water er op, breng het opnieuw aan de kook en kook de aardappels verder gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Kwast de biefstukjes aan beide kanten in met wat olie, bestrooi ze met peper. Verhit een grillpan of roosterpan droog voor en rooster hierin de biefstukjes aan beide kant 3-4 minuten, of wat langer naar smaak.

Giet de aardappels af en schud ze om met de peterselie.

Sprenkel het citroensap over de witlofstruikjes en wentel ze om. Schenk de room erbij en serveer direct.