stomen

Romige gruyère-spruitenpot met gerookte zalm

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Bereiding aardappels

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Boen de aardappels en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom ze droog.

Romige gruyère-spruitenpot met gerookte zalm

Breng in een ruime pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de spruiten in circa 4 minuten beetgaar en giet ze af. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.

Verhit de boter in een brede pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de bloem toe en gaar de bloem al roerend circa 3 minuten. Rasp de gruyère. Zet het vuur laag, voeg de melk en de gruyère toe en roer glad met een garde. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de spruiten en de aardappels toe en laat circa 8 minuten met de deksel op de pan op laag vuur pruttelen. Roer regelmatig.

Pluk en snijd de peterselie fijn. Snijd de zalm in kleine stukjes. Meng de zalm en de helft van de peterselie door de spruitenpot. Rasp de citroen boven de pan.

Snijd de citroen in partjes. Verdeel de romige gruyère-spruitenpot met gerookte zalm over borden. Serveer de citroenpartjes ernaast en garneer met de resterende peterselie.

 

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge