stomen

Romige courgettesoep met tortellini

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd de courgette in kleine blokjes.
Snijd de vleestomaat in kleine blokjes, verwijder zoveel mogelijk vocht en zaden.
Snipper de ui, hak de knoflookteen fijn.
Leg de basilicumblaadjes op elkaar en snijd ze in reepjes.

Bereiding:
Strooi de tortellini in een kookpan, leg de bouillontabletten erbij, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de tortellini gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem ze met een schuimspaan uit de pan, schep ze om met 1 eetlepel olijfolie en houd ze warm.

Verhit intussen 1 eetlepel olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak hierin de rookspekreepjes in 2-3 minuten knapperig en schep ze uit de pan. Fruit de ui en knoflook in het spekvet 2-3 minuten. Voeg 300 gram courgetteblokjes toe, schenk er 2 dl van het kookwater van de tortellini op en kook de courgetteblokjes in 10 minuten gaar. Pureer de inhoud van een pan met een staafmixer tot een gladde puree.

Roer 3/4 liter pastakookwater en de roomkaas bij de puree en breng de soep al roerend aan de kook. Voeg de tortellini, rookspekreepjes, achtergehouden courgetteblokjes en tomaatblokjes toe en warm de soep een paar minuutjes door.

Verdeel de soep over diepe borden of soepkommen en strooi het basilicum er over.