stomen

Romige champignons met zongedroogde tomatenolie

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Gepofte aardappels

Leg de aardappels in een schaal (geschikt voor in de magnetron) met een klein laagje water en een beetje zout. Plaats hierop een bord zodat de schaal volledig afgesloten is. Zet de schaal in de magnetron en pof de aardappels circa 9 minuten op 900 watt. Snijd de aardappels vlak voor het serveren bijna doormidden.

Romige champignons

Halveer de kastanjechampignons. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de champignons en de spekblokjes in circa 6 minuten goudbruin. Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Voeg de uien, knoflook en kappertjes toe en bak circa 2 minuten mee. Schenk de kookroom erbij en rasp de Parmezaanse kaas erboven. Breng aan de kook en laat circa 6 minuten inkoken.

Snijd de peterselie fijn. Halveer de citroen. Roer de helft van de peterselie en de koude boter erdoor. Breng de romige champignons op smaak met het sap van een halve citroen en een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de resterende citroen in parten.

Zongedroogde tomatenolie

Meng in een hoge kom de zongedroogde tomaten, resterende peterselie en de olijfolie extra vierge. Pureer het geheel met de staafmixer tot een grove olie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Verdeel de gepofte aardappels over borden. Verdeel de romige champignons over de aardappels en lepel de zongedroogde tomatenolie eroverheen. Serveer de citroenparten ernaast.