stomen

Romige andijvie met ham onder aardappelpuree

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiden:
Snipper de sjalotjes. Snijd de andijvie in 1 cm brede repen.
Snijd de ham in vierkantjes van 2 cm.
Verhit de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in.

Bereiden:
Smelt 15 gram boter in een braadpan en fruit hierin het sjalotje goudbruin. Schep de andijvie erbij en laat het al omscheppend slinken. Strooi al roerend de bloem erover, schenk de melk erbij en breng het sausje aan de kook, zodat het gaat binden. Roer de roomkaas erbij en laat de kaas smelten. Roer de ham erbij. Breng de andijvie op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep de andijvie in de ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover en trek met een vork strepen in de puree. Snijd de de boter in vlokjes en verdeel ze over de puree. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat de puree goudbruin kleuren en warm worden in 12-15 minuten.