stomen

Romige aardappelpreistamppot met lamsworstjes

Receptinformatie

Stamppot
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Bereiding:
Verhit 30 gram boter en de bacon in een kleine braadpan tot het schuim wegtrekt en bak hierin op hoog vuur de saucijsjes rondom bruin. Neem ze uit de pan en blus het bakvet af met de wijn. Temper het vuur, leg het deksel op de pan en braad de saucijsjes zachtjes gaar in 20 minuten.

Leg de aardappels in een kookpan, schenk er 2 dl water op en breng het water op hoog vuur aan de kook. Temper het vuur en kook de aardappels verder gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit in een kleine wok 45 gram boter en knijp de knoflook boven de pan uit. Roerbak 1 minuut. Schep de prei erbij, roerbak 5 minuten en laat de prei op laag vuur 10 minuten stoven.

Giet de aardappels af en stamp ze tot puree. Roer de room erbij en breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep de gestoofde prei er door.

Serveer de stamppot met de saucijsjes en de jus.