Romig preistamppotje met gevulde lamskarbonades
Receptinformatie
Voorbereiden:
Snijd de prei in dunne ringen.
Snijd de karbonades als een envelopje, tot op het bot, open. Halveer de plakjes rauwe ham en vul de karbonades ermee. Bestrijk het vlees aan de binnenkant met tomatentapenade.
Verwarm de oven voor op 150°C.
Bereiden:
Kook de aardappels verder gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit in een braadpan de olie en bak hierin de lamskarbonades aan beide kanten mooi bruin. Leg ze dakpansgewijs op een ovenschaal en schuif ze 15 minuten in de oven. Roerbak in het bakvet de prei in 10 minuten beetgaar, voeg op het laatst 2 eetlepels tomatentapenade en de roomkaas toe en laat de kaas smelten.
Giet de aardappels af en stamp ze tot een grove puree. Schep het romige preimengsel erdoor. Proef het stamppotje en voeg naar smaak zout en peper toe.
Schep op twee borden een mooi bergje stamppot en leg de karbonades er tegen aan. Strooi er eventueel wat zeezoutvlokken over.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.