stomen

Romig husselpotje van zuurkool met paprika, aardappels en worst

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne repen.
Snijd de ui in halve ringen.
Snijd de chorizo in 3 mm dikke halve plakjes.
Was de saucijsjes en prik ze in.
Halveer de voorgekookte halve aardappels.

Bereiding:
Verhit een kleine braadpan voor. Bak de rookspekreepjes met het laurierblaadje zachtjes uit, zodat ze vet loslaten. Bak in het spekvet de saucijsjes rondom bruin, voeg eventueel wat olie toe. Neem de saucijsjes en het laurierblad uit de pan Schep de uiringen, paprikareepjes, aardappels en stukjes chorizo bij de spekjes en roerbak 3 minuten. Leg de zuurkool erop, voeg de crème fraîche toe en schep alles om. Leg de worstjes bovenop, dek de pan af en stoof het gerecht gaar in 15-20 minuten.

Breng het gerecht op smaak met zout en peper.