stomen

Rolletjes van witlof en peer in rauwe ham op aardappelpuree

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Halveer de struikjes witlof in de lengte, snijd de stengelaanzet er uit.
Schil de peren. Halveer ze en snijd de klokhuizen er uit. Leg de halve peren en witlofstruikjes in water met citroensap, om verkleuring tegen te gaan.

Bereiding:
Leg de struikjes met de punten naar binnen in een ronde magnetronschaal, dek de schaal af en schakel de magnetron 3 minuten in op volvermogen.

Neem de schaal uit de magnetron. Verwarm de ovenfunctie voor op 200°C. Vet een magnetronbestendige ovenschaal in.

Schep de aardappelpuree in de ingevette ovenschaal.

Leg steeds een halve peer tegen een voorgegaard half struikje witlof en wikkel het samen in een plakje gerookte rauwe ham. Leg de rolletjes op de puree en druk ze er enigszins in.

Bereid de béchamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer 50 gram kaas erdoor. Schenk de kaassaus over de witlofrolletjes.

Meng de rest van de geraspte kaas met de gemalen noten, strooi dit over het gerecht.

Plaats de schotel in het midden van de voorverwarmde combimagnetron. Houdt de oventemperatuur aan. Schakel de magnetron in op 350 Watt. Laat het gerecht in 10 minuten door en door warm worden en goudbruin kleuren.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge