stomen

Roergebakken witte kool, runderlever en biefstuk met mie

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Snijd de wortelaanzet wigvormig weg uit het stuk witte kool. Haal de koolbladeren los, leg ze op elkaar en snijd ze in min of meer vierkante stukken van 2-3 cm.

Snijd de stoneleeks in stukjes van 3 cm.

Was de lever en snijd de lever in reepjes van 1/2 cm dikte en 3 cm lengte. Dep ze droog met keukenpapier.

Snijd de biefstuk in even grote reepjes.

Bereiding:
Leg of zet de mie in een kookpan. Schenk het kokende water er bij en breng het water opnieuw aan de kook. Roer de mie in het kokende water om. Kook de mie beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de mie in een vergiet kort uitlekken en houd de mie warm in de pan.

Verhit een wok droog voor. Rooster de sesamzaadjes al omscheppend lichtgoudbruin. Schep ze op keukenpapier. Schenk langs de rand van de wok de olie er in. Schep de leverreepjes en koolstukjes in de pan en roerbak 5 minuten. Schep de biefstukreepjes en stoneleeks erbij en roerbak 3 minuten. Schuif alles naar de rand van de wok. Schep de miso in het midden, voeg de sojasaus, saké en suiker toe en roer het snel door elkaar. Meng alles met de saus, voeg de sesamzaadjes toe en roerbak nog 1 minuut.

Verdeel de mie over twee borden. Schep het groentevleesmengsel er op.