stomen

Roergebakken witlof met salie, rookspek en aardappeltjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Kook de aardappels in de schil 10 minuten voor, laat ze (wat) afkoelen en halveer ze.
Snijd de knoflooktenen in plakjes.
Snijd de witlofstruikjes overlangs in achten.
Halveer de ui overlangs, snijd de helften in smalle partjes, duw de uienlaagjes los.
Boen de citroen schoon. Rasp met een fijne rasp wat citroenschilsliertjes af. Snijd 2 plakjes citroen af. Bewaar de rest voor een ander kookmoment.

Bereiding:
Verhit een wok droog voor. Voeg 1 eetlepel boter en de olie toe en laat de boter smelten. Schep de aardappeltjes en knoflookplakjes in de wok en roerbak de aardappeltjes op halfhoog vuur goudbruin en gaar in 15 minuten. Schep na 10 minuten de witlof, uien, ontbijtspek, citroenrasp en salieblaadjes erbij. Roerbak het mengsel op hoog vuur 5 minuten.

Verhit intussen in een koekenpan de rest van de boter tot het schuim wegtrekt. Bak hierin de schnitzels op halfhoog vuur aan beiden kanten 5-6 minuten.

Breng de aardappels en witlof in de wok op smaak met zout en peper.

Leg op de schnitzels een schijfje citroen.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge