stomen

Roergebakken witlof met lamsvlees en honing

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Verhit een wok of koekenpan met een hoge rand. Schenk de olie in de pan, laat deze goed heet worden en roerbak hierin de blokjes vlees op een hoge warmtebron om en om bruin. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze even mee. Schenk de honing erbij en laat deze karameliseren. Voeg de rozemarijn toe. Verwijder eventuele lelijke blaadjes van het witlof en snijdt het onderste stukje weg. Was de struikjes en laat ze goed uitlekken. Halveer de struikjes in de lengte en snijd ze afhankelijk van de breedte nog twee of driemaal in de lengte door. Doe het witlof erbij en roerbak deze 2-3 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!