Roergebakken varkensvlees met Chinese kool
Receptinformatie
Snijd het vlees in dunne plakjes en doe deze in een kom. Voeg 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel rijstwijn of sherry, snufje zout en de sesamolie toe. Schep goed om. Verhit een wok en voeg de helft van de olie toe. Roerbak het vlees in de hete olie 2-3 minuten. Neem het uit de pan, voeg de rest van de olie toe en roerbak de knoflook, peper en Chinese kool 2-3 minuten. Voeg de rest van de rijstwijn, sojasaus, 2-3 eetlepels water en suiker of honing toe. Breng aan de kook en doe het vlees terug in de plan. Laat alles door en door heet worden. Serveer direct met rijstnoedels*, mihoen of gekookte rijst.
* Rijstnoedels 15 minuten in kokend water weken en laten uitlekken. Verwarm de noedels vlak voor gebruik door ze circa 45 seconden in kokend water te koken of even in hete olie te bakken.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.