stomen

Roergebakken tajerblad (Aziatisch)

Receptinformatie

Rijst
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Snijd de bladeren los van de stelen van het tajerblad. Snijd het onderste stuk van de stelen en schil de dikke stelen. Snijd sappige, lichtgroene stelen in smalle reepjes. Halveer de bladeren overlangs, verwijder de nerf, stapel enkele bladeren op elkaar, rol ze op en snijd ze dwars op de draad in smalle reepjes. Blancheer de reepjes tajerblad in ruim kokend water met zout, 2-3 minuten, giet ze af en laat ze goed uitlekken.

Verhit een wok, voeg de olie toe en bak de plakjes gemberwortel, met de sjalot, knoflook 1-2 minuten. Voeg de vissaus en oestersaus met het tajerblad toe. Roerbak samen 3-4 minuten. Schuif het tajerblad aan een kant van de wok en bind het vocht met het aangelengde aardappelmeel.

Breng op smaak met zout en in ringetjes gesneden rode peper.

Lekker bij vis en witte rijst.