stomen

Roergebakken spruitjes met druiven en pecannoten

Receptinformatie

Hoofdgerecht
30-40 min

De dag of morgen van tevoren

  • Maak de spruitjes schoon, verwijder de buitenste blaadjes en snijd de onderkant eraf. Breng water met het citroensap aan de kook en doe de spruitjes erin. Kook ze in 8-10 minuten beetgaar. Giet ze af, doe ze in een bak met koud water en ijsblokjes en koel ze 2 minuten. Bewaar de goed uitgelekte spruitjes, afgedekt, in de koelkast tot verder gebruik.
  • Was de druiven, halveer en ontpit ze.

 Voor het serveren

  • Verhit een wok of wijde braadpan. Voeg de olie toe en roerbak de pecannoten om en om. Voeg de spruitjes en de druiven toe en bak ze al omscheppende mee tot ze warm zijn.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Lekker bij onder andere wildgerechten en gebraden rollade.