Roergebakken spruitjes met druiven en pecannoten
Receptinformatie
Hoofdgerecht
30-40 min
De dag of morgen van tevoren
- Maak de spruitjes schoon, verwijder de buitenste blaadjes en snijd de onderkant eraf. Breng water met het citroensap aan de kook en doe de spruitjes erin. Kook ze in 8-10 minuten beetgaar. Giet ze af, doe ze in een bak met koud water en ijsblokjes en koel ze 2 minuten. Bewaar de goed uitgelekte spruitjes, afgedekt, in de koelkast tot verder gebruik.
- Was de druiven, halveer en ontpit ze.
Voor het serveren
- Verhit een wok of wijde braadpan. Voeg de olie toe en roerbak de pecannoten om en om. Voeg de spruitjes en de druiven toe en bak ze al omscheppende mee tot ze warm zijn.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Lekker bij onder andere wildgerechten en gebraden rollade.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.