stomen

Roergebakken spinazie met gevulde kalfsoesters en taglioni

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
20-30 min

Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook. Snipper het uitje.

Snijd de kalfsoesters met een scherp mes als een portemonnee open. Leg in elk een plakje gerookte ham en 2 gedroogde tomaten en steek ze dicht met een cocktailprikker. Verhit in een klein braadpan 2 eetlepels olie op hoog vuur, schroei de gevulde kalfsoesters aan beide kanten dicht. Temper de warmtebron en bak de kalfsoesters zachtjes mooi bruin en bijna gaar, het vlees mag rosé zijn, in 8 minuten. Verhit de wok droog voor, schenk langs de rand 1 el olie in de pan en roerbak hierin de uitjes en pijnboompitjes, tot de uitjes glazig zijn. Voeg in twee delen de spinazie toe en roerbak de spinazie tot het geslonken is. Voeg de rozijnen toe en stoof de spinazie in eigen vocht in 2-3 minuten gaar. Breng de spinazie op smaak met zout en peper. Leg de pasta in een kookpan, schenk het kokende water erop, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de pasta in 4 minuten gaar. Laat de pasta in een zeef of vergiet kort uitlekken. Schep er 1 eetlepel olie door.