stomen

Roergebakken sperziebonen met biefstuk en rijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd de knoflookteen in plakjes.
Halveer de ui, snijd de helften in smalle partjes, duw de laagjes los.
Haal de sperziebonen af.
Snijd de tomaten in vieren.
Leg de basilicumblaadjes op elkaar en snijd ze in reepjes.
Snijd de biefstuk in dunne plakjes.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst in en zeef uitlekken, vang het kookvocht op. Houd de rijst warm in de pan.

Leg de sperziebonen in een kookpan, schenk er wat rijstkookwater op en kook de sperziebonen 3 minuten voor. Laat ze in een vergiet uitlekken.

Verhit een wok droog voor. Schenk de olie langs de rand in de wok. Roerbak de plakjes knoflook 1/2 minuut en neem ze uit de pan. Schep de plakjes biefstuk in de wok en roerbak ze in 1 minuut op hoog vuur bruin en nog rozé. Neem ze uit de pan. Schep de uien in de pan en roerbak 2 minuten. Schep de sperziebonen en tomaten erbij en roerbak 2-3 minuten. Voeg de oestersaus, ketjap en verkruimeld bouillontablet toe en breng het aan de kook. Schep de biefstuk en knoflook er bij en verwarm het geheel op hoog vuur nog 1 minuut. Strooi de basilicum er over.

Serveer de rijst apart erbij.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge